Jesus

Det finns många frågor runt Gud: Är han verklig? Stämmer det som sägs om honom? Vilken betydelse har han för mitt liv?

Detta är bara några av alla de frågor som finns.

Bibeln ger ibland inte svar på alla frågor vi har om Gud, vilket leder oss till att söka fler svar. Men på ett område är Bibeln väldigt bestämd, det är frågan: Vem är Jesus? En välkänd författare, C.S. Lewis skrev en gång om Jesus, antigen var och är den här mannen Guds son, annars en dåre eller något ännu värre. Du kan anklaga honom för att vara en idiot, spotta på honom och döda honom som en demon eller falla ner på dina knän och lovprisa honom som den Herre och Guds son han är. Men låt oss inte prata nonsens och kalla honom för en stor lärare.

Jesus lovordar aposteln Petrus bekännelse om honom som "Messias, den levande gudens Son" (Matteus 16:16), för att Jesus visste att det han är - och kunde vara för oss – att han har kraft att förändra våra liv. Jesus är så unik eftersom två världar kolliderar i honom: Himmel och Jord, Gudomlig och Människa.

 

Ja, hans namn är namnet över alla namn, och hans underbara, kärleksfulla och fridfulla kraft är oöverträffad. Ändå är han också den mänskliga Jesus, den personliga vännen som vet vad vi går igenom och bryr oss om oss. Därför kallar Bibeln honom "Immanuel", Gud med oss.

Det här är beviset på hur mycket Gud älskade världen: ”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att den som tro på honom inte skall gå under utan ha evigt liv”

Jesus bryr sig!

Så bryr Jesus sig om dig? Ja det gör han!

Hur vet vi det här?

Ofta diskvalificerar vi oss själva från Guds kärlek på grund av vår historia, våra misslyckanden och brister. Synd har skiljt oss från Gud och vi kan aldrig kompensera för vår synd genom självförbättring eller goda arbeten. Så hur kan vi acceptera det vi inte har tjänat? Bibeln säger att ingenting i hela skapelsen kan skilja oss från Guds kärlek som finns i Kristus Jesus, vår Herre. Och att acceptera Guds kärlek är att lita på hans tålamod, hans förlåtande och nådiga inställning mot oss. Endast Han har befogenhet att befria oss från skuld, skam och fördömelse för att ge oss ett helhetsliv. Allt vi behöver göra är att vända sig till honom.

En ny början...

 

För att bli hel eller att räddas är att underkastas Gud och hans plan och syfte för våra liv. Det är att vända oss bort från våra gamla vägar och vända oss till Jesus, att fråga honom om förlåtelse från våra synder och att han ger oss nytt liv i honom.

Romarbrevet 10: 9 säger att "Om du förklarar med din mun," Jesus är Herre "och tror i ditt hjärta att Gud uppväckte honom från de döda, kommer du att bli frälst."

Frälsning är Guds fria gåva till oss och vi blir hans barn.

Det är ett oåterkalleligt accepterande i Guds familj och det är en bemyndigande att leva livet helt och fullt med det syfte att reflektera Gud för resten av hans skapelse.

 

Om du inte är säker på om du är rätt med Gud eller om du faktiskt vet att du behöver Jesus i ditt liv, kan du välja att följa honom just nu genom att be denna bön att  överlämna dig till Jesus.

 

Kära Jesus, jag ber denna bön för att jag vet att jag har gjort fel genom att leva utan dig. Jag är ledsen och jag litar på att du kommer att förlåta mig. Jag accepterar din kärlek och nåd för mig och ber att du skulle vara min Herre. Hjälp mig att tro på dig och älska dig varje dag och hjälpa mig att visa världen vad du är och hur stor din kärlek är.

I Jesus Namn. Amen.

 

Att be dessa ord med ett öppet hjärta till Jesus är början på den viktigaste resan som du någonsin kommer att påbörja: resan att följa Jesus.